در هنگام خرید جاروبرقی قیمت دستگاه، تنها ویژگی نیست که باید به آن دقت کنید، بلکه مصرف انرژی پایین، داشتن سری‌های اضافه و سیم بلند از جمله نکاتی است که باید در هنگام خرید جاروبرقی درنظر گرفت.

اگر برای خرید جاروبرقی به بازار رفته باشید مدل‌های مختلفی از این وسیله را در شکل، قابلیت و تکنولوژی‌های مختلف مشاهده خواهید کرد. این ابعاد و ظاهر متفاوت ممکن است شما را برای انتخاب وسیله مناسب گیج کند. در راهنمای خرید جاروبرقی قصد داریم به ویژگی‌هایی که باید در هنگام خرید یک جاروبرقی به آن توجه کنید بپردازیم.

چه مارک جاروبرقی خوب است؟

نیاز نیست برای خرید جاروبرقی مناسب، به‌دنبال یک مارک خاص باشید، برند معروف و قیمت بالای خرید جاروبرقی آن را از دیگر محصولات متمایز نکرده و به شما در تمیز کردن محیط کمکی نخواهد کرد.

قبل از انتخاب جاروبرقی مناسب باید نیاز‌های خود و خانه‌تان را در نظر بگیرید. آیا به جاروبرقی پرقدرت نیاز دارید؟

آیا می‌خواهید جاروبرقی کیسه‌دار بخرید یا بدون کیسه؟

آیا جاروبرقی سطلی را ترجیح می‌دهید؟

پاسخ همه این سوالات به معیار‌ها و نیاز شما از جاروبرقی بستگی دارد.

هنگام خرید جاروبرقی تنها به معروف بودن برند آن توجه نکنید، کیفیت و قدرت مکش را هم درنظر بگیرید

سرعت و توان مکش جاروبرقی را در نظر بگیرید

در اولین قدم باید بدانید سرعت و توان مکش‌جا روبرقی‌ها باهم تفاوت دارند. به مقدار هوایی که در یک ساعت توسط مکنده به داخل دستگاه مکش می‌شود سرعت مکش می‌گویند. واحد سرعت مکش جاروبرقی متر مکعب بر ساعت است. گردوغبار موجود روی سطوح کثیف توسط سرعت مکش حرکت می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین فاکتور‌ها برای انتخاب جاروبرقی مناسب، توان مکش جاروبرقی است. قدرت مکش جاروبرقی به عنوان قدرت ایجاد خلا و مکش آب شناخته می‌شود. هرچه این قدرت بالاتر باشد حجم هوا و خلا ایجاد شده نیز بیشتر بوده و در نتیجه قدرت مکش جاروبرقی بهتر خواهد بود.

جاروبرقی کیسه‌دار یا بدون کیسه؟

جاروبرقی کیسه‌دار یا بدون کیسه؟ مسئله این است.

این یکی از مهم‌ترین سوالاتی است که در ذهن بسیاری از خریداران جاروبرقی نقش می‌بندد. هر کدام از این جاروبرقی‌ها دارای مزایا و معایب خاصی هستند. همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم پیش از خرید جاروبرقی باید معیار‌های خود را بشناسید و براساس آنها انتخاب کنید. بعضی از جاروبرقی‌ها کیسه‌دار و برخی دیگر بدون کیسه و یا مخزنی هستند.

جاروبرقی‌های کیسه‌ای برای جمع آوری زباله از کیسه‌های پلیمری و یا کاغذی استفاده می‌کنند

در گذشته فقط جاروبرقی کیسه‌دار به بازار عرضه می‌شد و خبری از جاروبرقی سطلی یا مخزنی نبود. جاروبرقی کیسه‌ای زباله موجود در محیط را به کیسه کاغذی یا کیسه پارچه‌ای منتقل می‌کرد. بعد از پر شدن این کیسه، چراغ هشدار یا خط قرمز جاروبرقی به شخص خبر میداد که زمان خالی کردن کیسه رسیده است. در این شرایط کاربر کیسه کاغذی را تعویض و یک کیسه دیگر را جایگزین آن می‌کرد و یا کیسه پارچه‌ای را بعد از خالی شدن شسته و دوباره استفاده می‌کرد.

خیلی‌ها جاروبرقی‌های کیسه‌ای را به جاروبرقی‌های مخزن‌دار ترجیح می‌دهند، که این امر هم دلایل زیادی دارد.

مخزن جاروبرقی‌های سطلی بعد از هربار استفاده نیاز به خالی شدن و شستشو دارد، زیرا پر شدن سطل توان مکش جاروبرقی را کاهش داده و می‌تواند روی قدرت موتور نیز تاثیر گذاشته و حتی باعث سوختن آن شود.

پاکت جاروبرقی‌های کیسه‌دار بسیار دیر پر می‌شود و لازم نیست بعد از هربار استفاده آن را خالی کرده و بشوییم. فیلتر بهداشتی درون این جاروبرقی‌ها نیز به خاطر اینکه درون کیسه قرار دارند بسیار دیر کثیف می‌شوند.

هوای خروجی جاروبرقی‌های سطلی پر از گردوغبار است و می‌تواند هوا را آلوده کرده و بر سلامتی اعضای خانواده به خصوص افراد دارای بیماری‌های تنفسی تاثیر بگذارد. اما بسته بودن کیسه درون جاروبرقی‌های کیسه‌دار باعث عدم خروج گردوغبار و ورود آنها به هوا می‌شود.

اما جاروبرقی‌های کیسه‌دار نیز بی‌عیب نبوده و دارای معایبی هم هستند. با خراب و کثیف شدن کیسه‌ها جاروبرقی برای عملکرد بهتر به کیسه‌های تمیز و نو نیاز پیدا می‌کند. این کیسه‌ها هزینه بالایی دارند و البته ممکن است برای برخی از مدل‌های قدیمی جاروبرقی پیدا نشوند. همچنین با پر شدن کیسه جاروبرقی قدرت مکش آن نیز کاهش یافته و با سرعت کمتری زباله‌ها را جمع می‌کند.

مخزن جاروبرقی‌های سطلی بعد از هر استفاده باید خالی و شسته شود، در غیر اینصورت قدرت جاروبرقی کاهش می‌یابد

انواع جاروبرقی از نظر شکل

جاروبرقی‌ها از نظر شکل به دو دسته جاروبرقی ایستاده و جاروبرقی خوابیده تقسیم می‌شوند. در جاروبرقی ایستاده یا عصایی، موتور؛ کیسه و پارویی همه در بدنه قرار دارند و خبری از محل اتصال لوله‌های خرطومی به بدنه نیست.

جاروبرقی‌های ایستاده به دو دسته برقی و شارژی تقسیم می‌شوند. در برخی از مدل‌های پیشرفته‌تر جاروبرقی‌های ایستاده می‌توان آنها را از بدنه و سری جدا کرده و به جارو دستی تبدیل کرد.

این جاروبرقی‌ها سیم جمع‌کن خودکار ندارند و باید سیم را پشت جاروبرقی بین بدنه و دستگیره دستگاه بپیچانید. استفاده از جاروبرقی ایستاده بسیار راحت‌تر از جاروبرقی خوابیده است، زیرا خبری از لوازم اضافی مانند لوله خرطومی و لوله تلسکوپی نیست و فرایند جارو کشیدن بسیار راحت‌تر انجام می‌شود.

در بیشتر خانه‌ها جاروبرقی‌های خوابیده یافت می‌شوند. این دستگاه از امکانات اضافی، سری‌های مختلف و لوله تلسکوپی و خرطومی برخوردار است. جاروبرقی‌های خوابیده نسبت به نوع‌های دیگر، وزن و قیمت بیشتری دارند.

بیشتر جاروبرقی‌های خوابیده در گروه جاروبرقی‌های خانگی قرار می‌گیرند

اول تحقیق، بعد انتخاب

جاروبرقی یکی از پرمصرف‌ترین لوازم نظافت منزل محسوب شده و کارایی زیادی دارد. این دستگاه قیمت خرید بالایی دارد بنابراین برای داشتن یک خرید به صرفه باید در هنگام انتخاب آن بسیار دقت کرد و برخی نکات را در نظر گرفت. در ادامه به برخی از مشخصات کلی جاروبرقی که در هنگام خرید دستگاه باید بدانید اشاره می‌کنیم.

اندازه جاروبرقی

جاروبرقی‌ها در اندازه‌های مختلفی یافت می‌شوند و بزرگی و کوچکی آنها به نیاز کاربر بستگی دارد. خانه‌های وسیع و پرجمعیت به جاروبرقی‌های بزرگ با توان مکش بالا نیازمندند. جاروبرقی‌های کیسه‌ای برای این خانوارها انتخاب ایده‌آلی هستند زیرا کیسه آنها دیر به دیر پر شده و نیازی به خالی شدن و شستشو برای هر بار استفاده ندارد.

جاروبرقی‌ها از یک تا چندکاره تولید می‌شوند، جاروبرقی‌های تک کاره یا جاروی خاک، برای مصارف خانگی و تمیز کردن سطوح سرامیکی به‌کار می‌روند.

جارو‌های دوکاره یا آب و خاک، برای تمیز کردن گردوغبار و جمع کردن مایعات پخش شده در فضا استفاده می‌شوند. جاروبرقی‌های سه کاره یا جاروی آب و خاک و شوینده نیز برای محیط‌های بزرگ صنعتی و تجاری به‌کار می‌روند.

جاروبرقی‌های دوکاره برای تمیز و جمع کردن گردوغبار و مایعات ریخته شده در محیط به‌کار می‌روند

صدای جاروبرقی

جاروبرقی از  پر سروصداترین لوازم خانگی محسوب می‌شود. مکش هوا درون لوله‌های جاروبرقی و صدای بلند موتور آن می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد.

در سال‌های اخیر کمپانی‌های سازنده جاروبرقی تمرکز خود را روی کاهش و یا حذف صدای موتور جاروبرقی گذاشته‌اند. این تلاش موفقیت آمیز بوده و مدل‌های جدید جاروبرقی از صدای کمتری برخوردار هستند. طبیعی است که این مدل‌ها از قیمت بیشتری نیز برخوردار باشند.

چرخ‌های جاروبرقی

یکی از مهم‌ترین اِلمان‌ها که در هنگام خرید جاروبرقی باید به آن بسیار دقت کرد، چرخ‌های جاروبرقی است. این چرخ‌ها در زیر و یا کنار دستگاه نصب می‌شوند و حرکت وسیله را آسان می‌کنند.

سیم برق استاندارد

تمامی جاروبرقی‌های خوابیده دارای سیم جمع‌کن هستند، این دکمه روی بدنه دستگاه قرار گرفته است و سیم جاروبرقی را به داخل جمع می‌کند.

کوتاهی و بلندی سیم جاروبرقی در نحوه کارکرد آن بسیار تاثیرگذار است. اگر سیم جاروبرقی کوتاه باشد مجبور هستید برای تمیز کردن هر نقطه از خانه سیم را از برق کشیده و جارو را به قسمت دیگر برده و دوباره روشن کنید. استفاده از سیم رابط نیز در این مواقع بسیار دست‌وپاگیر خواهد بود.

 لوازم مختلف جاروبرقی

هر جاروبرقی دارای یک سری امکانات و لوازم اضافی است که فرایند تمیز کردن را آسان می‌کند. سَری‌های مختلف جاروبرقی برای تمیز کردن نقاط مختلف خانه به‌کار می‌روند. بیشتر اوقات این سری‌ها در داخل بدنه جاروبرقی قرار دارند. در موقع خرید جاروبرقی سعی کنید مدلی را انتخاب کنید که امکانات و لوازم جانبی زیادی به شما ارائه دهد.

سری‌های مختلف جاروبرقی به شما امکان تمیز کردن بخش‌های غیرقابل دسترس خانه را می‌دهد

خرابی جاروبرقی

جاروبرقی نیز مانند هروسیله دیگری به دلایل مختلف دچار مشکل می‌شود. خرابی این وسیله پرکاربرد می‌تواند روند نظافت منزل را دچار اختلال کند. اگر جاروبرقی شما نیز از کار افتاده و دیگر روشن نمی‌شود، می‌توانید برای تعمیر جاروبرقی در تهران، به سایت، وب اپ و اپلیکیشن آچارباز رفته و درخواست تعمیر خود را ثبت کنید. همچنین می‌توانید در صورت عدم دسترسی به اینترنت با شماره ۰۲۱۵۴۵۹۱۶۱۶ تماس بگیرید. بعد از ثبت درخواست تیم پشتیبان آچارباز با شما تماس گرفته و هماهنگی لازم را انجام خواهد داد.

اگر هم در شهرهای دیگر زندگی می‌کنید، فقط کافیست دستگاه خود را از طریق پست برای آچارباز بفرستید، ما دستگاه شما را تعمیر کرده و دوباره برای خودتان پست خواهیم کرد.